Friday, April 23, 2010

Herman Miller

We are true fans of the Eames legacy. At our last visit in New York we searched for the legendary Rockefeller lobby, where the (lobby) chair by Charles Eames has its roots.
Over the last couple of years a lot of replica's were found online and people seemed to loose interest in the real deal. Luckily American Eames licensee Herman Miller released a great range of molded plastic chairs from 1948 like the 4-legged shown above and our favorite Rocker chair. Source CM.

Stumble Upon Toolbar

2 comments:

bart said...

Ja Eames blijft een geweldige ontwerper. Toch wil even een kanttekening plaatsen bij je bericht. Herman Miller was vroeger inderdaad de licentie houder van Eames ontwerpen, maar tegenwoordig is de licentie in handen van Vitra. Voor de Aluminium group producten is dat prima, voor de kuipjes hebben ze echter een aanpassing gedaan op het ontwerp. Ze zijn nu van een stuk kunststof gemaakt en niet meer van glasvezel, zoals het originele ontwerp.
Dus of alleen vintage (van miller) leuk.

Menno van Meurs said...

Klopt, maar is het niet zo dat Miller het in de US doet en Vitra in Europa? de oude glasvezel varianten zijn absoluut fraaier dan de plastic versie. Helemaal eens! MAAR ik vind de Vitra interpretaties bij oa. winkels als Loods 5 niet zo fijn. SXH rapporteerde dat HM in de US deze nieuwe lijn heeft geitroduceerd die ik absoluut fijner vind dan de EU Vitra stuff.